Bibliotheekdienst schrijft mooie recensie!

Schatten uit de schaduw is gerecenseerd door NBD/Biblion, de organisatie die alle officiële recensies opstelt voor de inkopers van de Nederlandse bibliotheken. Het is een mooie recensie geworden, met als conclusie: Een aantrekkelijk en leerzaam kijk- en leesboek over archeologie voor jongeren vanaf ca. 12 jaar. Daar zijn we natuurlijk zeer blij mee!

Overigens is het boek niet alleen voor jongeren, dus ook volwassenen, grijp je kans en bestel het boek!

Dit is de volledige recensie:

Annotatie:

Elf archeologische voorwerpen, waaronder een vuursteen uit de oudheid en een ijzeren kogel uit de zeventiende eeuw, zijn het uitgangspunt voor elf fictieve verhalen. Met informatie over de vindplaats, plaats in de geschiedenis en gebruik. Met veel illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 12 jaar. Met lit. opg.

NBD|Biblion Recensie:

Beschrijving van elf archeologische voorwerpen die in Groningen en omgeving zijn gevonden. Verteld wordt over vele eeuwen geschiedenis aan de hand van vondsten zoals: een vuursteen van 11.000 jaar voor Christus, een uit klei gebakken Christuskop uit de dertiende eeuw en een ijzeren kogel uit de zeventiende eeuw. Over elk voorwerp is informatie gegeven over de vindplaats, plaats in de geschiedenis en mogelijk gebruik. Op basis van deze gegevens hebben vijf auteurs, onder wie Tais Teng, Christien Boomsma en Gert Kortekaas, fictieve verhalen geschreven. Het kleurrijke boek bevat veel kleuren- en zwart-witillustraties over de vondsten zelf en bij de verhalen staan tekeningen. De verhalen zijn niet altijd eenvoudig te lezen door archaïsch woordgebruik. Het eerste verhaal is volledig in de derde persoon geschreven, zonder de namen van de verhaalpersonen. Vrij volle bladspiegel met tekst op onder meer perkamentkleurig papier. Bij het boek hoort een uitgebreide, interactieve website waarop voorleesfragmenten met bijpassende geluiden staan van delen van de verhalen. Dit kan de lezer helpen om zelf verder te gaan lezen. Een aantrekkelijk en leerzaam kijk- en leesboek over archeologie voor jongeren vanaf ca. 12 jaar.

(door: Sandra Oosterveen)