Nieuws

Pagina 1 van 41234

Schat zoekt Vinder stadswandelingen!

Schat zoekt Vinder biedt iets nieuws: stadswandelingen door stad Groningen en zelfs zogenaamde ‘walking dinners’. Dat laatste houdt in: sfeervol dineren met voorgerecht, hoofdgerecht en toetje bij verschillende restaurants, die wandelend aangedaan worden. Dit alles onder begeleiding van een gids, die heel veel van de (historie van de) stad weet en prachtige verhalen kan vertellen. lees meer »

The unexpected invasion - voorgelezen

Het winnende verhaal van Schat zoekt Vinder op School (The unexpected invasion, geschreven door ID5 van de Groningse Schoolvereniging) is voorgelezen door twee leerlingen van de winnende klas. Het verhaal gaat vergezeld van foto’s van de uitreiking en een flink aantal historische plaatjes van Bommen Berend, generaal Carl von Rabenhaupt, kanonskogels, soldaten en kaarten uit 1672. lees meer »

Schat zoekt Vinder op TV en Radio

Vrijdag 16 maart vond de uitreiking van het Zwaard van Groningen aan klas ID5 van de Groningse Schoolvereniging plaats. OOG Radio en OOG TV waren aanwezig en deden verslag. Ook werden er interviews met schrijver Martijn Lindeboom, burgemeester Rehwinkel en directeur Bas van Kampen van het Groninger Forum opgenomen. Bekijk hier het TV verslag en luister naar de radio-interviews. lees meer »

Prijsuitreiking Schat zoekt Vinder op School

Op vrijdag 16 maart 2012 heeft burgemeester Peter Rehwinkel de hoofdprijs van Schat zoekt Vinder op School uitgereikt. 15 klassen hebben onder leiding van schrijver Martijn Lindeboom historische verhalen geschreven die ingevoegd kunnen worden in het boek Schatten uit de schaduw. De hoofdprijs is een replica van het gebroken zwaard van de Boteringestraat lees meer »

Bibliotheekdienst schrijft mooie recensie!

Schatten uit de schaduw is gerecenseerd door NBD/Biblion, de organisatie die alle officiĆ«le recensies opstelt voor de inkopers van de Nederlandse bibliotheken. Het is een mooie recensie geworden, met als conclusie: Een aantrekkelijk en leerzaam kijk- en leesboek over archeologie voor jongeren vanaf ca. 12 jaar. Daar zijn we natuurlijk zeer blij mee! lees meer »

Pagina 1 van 41234