Prijsuitreiking Schat zoekt Vinder op School

Op vrijdag 16 maart 2012 heeft burgemeester Peter Rehwinkel de hoofdprijs van Schat zoekt Vinder op School uitgereikt. 15 klassen hebben onder leiding van schrijver Martijn Lindeboom historische verhalen geschreven die ingevoegd kunnen worden in het boek Schatten uit de schaduw. De hoofdprijs is een replica van het gebroken zwaard van de Boteringestraat, bevestigd op een plaquette met de namen van de leerlingen van de winnende klas.

De uitreiking vond plaats op het schoolplein van de Groningse Schoolvereniging (GSV), want één van de vijf deelnemende klassen van die school had gewonnen. De andere deelnemende scholen (Michaelschool, Borgmanschool en de SKSG) hebben gisteravond bericht gehad dat hun verhalen niet gewonnen hebben. Maar ook daar zijn tien prachtige historische verhalen geschreven.

Burgemeester Peter Rehwinkel werd omringd door vijf klassen: 5A, 5B, ID5, 6A en 6B, zo’n honderdveertig kinderen. Hij vertelde kort over Schat zoekt Vinder en vroeg aan de kinderen wat ze van de geschiedenis opgestoken hadden. Een paar leuke gesprekjes volgden. Vervolgens assisteerde schrijver Martijn Lindeboom met het presenteren van de plaquette, in de vorm van een middeleeuws schild, het zwaard en het bekendmaken van de winnende klas.

De winnende leerlingen zitten in groep ID5 van de Groningse Schoolvereniging (GSV).

Gefeliciteerd!

ID5 is een internationale klas, die het verhaal The unexpected invasion schreef. Een luid gejuich klonk op uit ID5 en de andere klassen applaudisseerden, wel wat teleurgesteld, maar heel sportief.

De burgemeester, de schrijver, stadsarcheoloog Gert Kortekaas en vertegenwoordigers van het Groninger Forum gingen met de klas mee naar hun lokaal. Daar werd de officiële prijsuitreiking gedaan, in het Engels. De leerlingen waren erg blij, trots en tevreden.

Het winnende verhaal en alle andere verhalen staan op deze Schat zoekt Vinder webpagina.

Het project Schat zoekt Vinder is hiermee voorlopig afgesloten, al is het nog wel mogelijk om via Lindeboom Concepten een stadswandeling door Groningen op basis van het boek Schatten uit de schaduw te boeken. En via deze pagina is het boek te bestellen.

De GSV nieuwsbrief redactie heeft heel snel gehandeld en de primeur van deze uitslag: er staat een kort verslagje in de nieuwsbrief van vandaag. En ook de Groninger Gezinsbode heeft er een bericht aan gewijd op de website (zie hieronder in de fotogalerij). Vrijdag 16 maart heeft OOG TV een verslag van de uitreiking uitgezonden en op maandag 19 maart komt Schat zoekt Vinder op OOG Radio!