Schat zoekt Vinder en Schatten uit de schaduw

Op vier oktober 2011 worden gepresenteerd:

De tentoonstelling Schat zoekt Vinder.

En het boek Schatten uit de schaduw.

De archeologische expositie Schat zoekt Vinder is langs festivals in Lewenborg, Beijum en Selwerd-Paddepoel, braderieën in Ten Boer, Haren, Vinkhuizen en Noorderzondag getrokken. Nu zijn de bodemschatten aangekomen in de hal van de Dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken.

Mede namens de deelnemers aan Schat zoekt Vinder, het Groninger Forum, de Bibliotheek Groningen, het Groninger Museum, de Stichting Monument en Materiaal en de Gemeente Groningen bent u van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie, de uitreiking van het bijbehorende boek Schatten uit de Schaduw en de verloting van het Zwaard van Groningen, door Archeologie-wethouder Frank de Vries.

De opening vindt plaats op dinsdag 4 oktober 2011 om 16.00 uur, Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen.

De expositie bestaat uit Groninger bodemschatten, die duizenden jaren geschiedenis vertellen. Iedere vondst, groot, klein, kostbaar of gewoon, heeft een eigen verhaal. Die verhalen staan in het boek Schatten uit de Schaduw. Het is geschreven door geïnspireerde verhalenvertellers op basis van archeologische en historische gegevens. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel (€ 12,50) en ook bij de expositie, na de uitreiking van het eerste exemplaar.

Bij Schat zoekt Vinder hoort de deze website. Via de QR-code hieronder is deze website met smartphones te bereiken. In de expositie zijn audiofragmenten van de verhalen bij de vondsten via QR-codes op de vitrines met uw smartphone te beluisteren. De mobiele website wordt gelijktijdig met de presentatie van de tentoonstelling en het boek opengesteld. Hier alvast een heel stiekem voorproefje:

Advies: Neem uw smartphone (met oortjes) mee, zet hem op trillen en niet uit. Via deze links kunt u uw smartphone voorzien van een geschikte app:

Neoreader: http://get.neoreader.com/i-nigma: http://www.i-nigma.mobi; Beetagg: http://get.beetagg.com.