Schat zoekt Vinder stadswandelingen!

Schat zoekt Vinder biedt iets nieuws: stadswandelingen door stad Groningen en zelfs zogenaamde ‘walking dinners’. Dat laatste houdt in: sfeervol dineren met voorgerecht, hoofdgerecht en toetje bij verschillende restaurants, die wandelend aangedaan worden. Dit alles onder begeleiding van een gids, die heel veel van de (historie van de) stad weet en prachtige verhalen kan vertellen.

De wandelingen vinden hun basis in de website Schat zoekt Vinder en het boek Schatten uit de schaduw.

Dit prachtige, full colour boek gaat over de geschiedenis van de stad Groningen, van prehistorie tot begin 20e eeuw. Archeologische en historische feiten worden geïllustreerd met prachtige platen en spannende historische verhalen. Feit en fictie vermengen zich tot een ervaring alsof de lezer zelf aanwezig is in het verleden.

De verhalen zijn geschreven door Tais Teng, Martijn Lindeboom, Christien Boomsma, Bianca Mastenbroek en Gert Kortekaas. De feitelijke stukken zijn verzorgd door archeologen: Egge Knol, Sebastiaan Pelsmaeker, Froukje Veenman en Gert Kortekaas. De illustraties en vormgeving zijn gedaan door kunstenaar Remco Nieboer.

Het boek is te bestellen en in de boekhandel te koop.

De stadswandelingen en walking dinners worden in samenwerking met evenementenbureau FeelFree georganiseerd. De stadswandelingen zijn zeer flexibel in te richten: met lunch of diner of zonder, met een verhalenverteller en/of archeoloog als begeleider, inclusief het boek Schatten uit de schaduw of zonder… Neem contact op met Wieke Beenen van FeelFree om meer te horen over de mogelijkheden en/of om direct te boeken.

Inmiddels zijn er meerdere wandelingen en walking dinners/ lunches begeleid door schrijver Martijn Lindeboom en/of stadsarcheoloog Gert Kortekaas en ze waren zonder uitzondering een groot succes. Dus zoekt u een leuk uitje in stad Groningen, waar nog wat van op te steken valt ook, koop dan het boek of neem contact op.